Zorgt
Bartiméus Eet Lokaal

Doorn, Driebergen, Zeist

Ontmoet de chefs

De chefs achter Bartiméus Eet Lokaal

Eric van Veluwen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo) zit in de genen van Antropia. Wij zijn koploper als het gaat om duurzaamheid. Er worden uitsluitend biologische en biologisch-dynamische (streek)gerechten geserveerd.

Gelegen op een 22 ha groot landgoed is Antropia gevestigd vlak aan het station Driebergen Zeist en vlak bij de afrit van de A12. Op het landgoed is ook een biologisch dynamische zorgboerderij waar veel producten vandaan komen die in de keuken gebruikt worden.

Het medewerkersbestand is een afspiegeling van de maatschappij; jong, oud, man, vrouw, allochtoon, autochtoon… al dan niet met een hulpvraag of beperking.

Onze koks werkt uitsluitend met lokale biologische producten, en hebben al jaren een Eko keurmerk Goud, waar Patron Cuisinier Eric van Veluwen in 2004 al het initiatief toe nam. Onze heerlijke maaltijden zij ultravers en vitaal en er zit iedere keer weer een verrassend smaakelement in.

Antropia werkt samen met de lokale producenten van: Landgoed Zuylestein, Nieuwe Slagmaat, Local2Local 

Bas Cloo en Wouter Leyn

Een plek in het bos van Landgoed Beukenrode waar eetbare diversiteiten samenkomen, van het zaadje tot op het bord. Dat is de natuurlijke culinaire habitat van Cloo & Leyn.

De moestuin van Cloo&Leyn is de plek die zorgt voor verse groente, klein fruit en kruiden. Ook aparte smaken komen hier aan bod. Natuurlijk wordt alles hergebruikt en is de tuin voorzien van diverse composteer methodes. Het voedselbos  (in aanleg) zorgt voor meer variatie in de gerechten, je zult versteld staan van wat je er allemaal kunt eten. Kastanje, vlierbes, hazelnoten, hoppe en andere bomen en struiken zijn hier de bewoners.

De kelder, zorgt voor oesterzwammen en witlof. Tevens is het de plek waar ze hun groenten laten fermenteren en andere experimenten uitvoeren zoals het maken van worsten en in de toekomst ook appelcider. In de binnenruimte, waar vertical farming en led verlichting het concept bepalen worden de plantjes gezaaid en opgekweekt. Deze formule zorgt ervoor dat ze het hele jaar verse groenten kunnen kweken. Je kan het zo gek niet bedenken.

De veelzijdigheid aan gewassen verwerken zij in hun gerechten. Gezondheid en culinair gaan hand in hand met het gebruiken van minder vlees en vis. Dat is ook niet zo moeilijk als je zulke goeie groenten hebt. Daarnaast werken Cloo&Leyn samen met ecologisch verantwoorde telers van de Utrechtse Heuvelrug die verantwoord en bewust bezig zijn met hun vak. 

 

Cloo&Leyn werken samen met Buitengewone varkens van Josse Haarhuis, Kruiden van Cloo& Leyn, Linzen van Ecolife Zeist, Groentes van De Hoge Born. 

Sil Peppelenbosch

In onze keuken staan verse, duurzame producten van Nederlandse bodem centraal. De kaart is samengesteld uit een combinatie van internationale kookculturen en lokale ingrediënten. Vertrouwde gerechten geven wij een twist, worden met aandacht bereid en op bourgondische wijze geserveerd. De seizoenen vormen de inspiratie voor de met zorg geselecteerde ingrediënten waardoor de menukaart regelmatig wisselt. De keuken werkt graag met een veelzijdigheid aan plantaardige producten en legt in mindere mate het accent op vlees.

Wij zijn ook weer geen heilige boontjes dus ook voor vertrouwde all-time favorites kan je bij ons terecht. Met het menu proberen wij bij te dragen aan een beter leven, zonder af te doen aan de smaak. Onze leveranciers selecteren we mede op hun verhaal waardoor wij eigenlijk een open boek zijn. Lokale samenwerkingen geven wij graag een podium, want dat maakt ons aanbod uniek.

Aan het hoofd van onze keuken staat chef Sil Peppelenbosch. Zijn ongekende passie voor een bewuste manier van koken, het toepassen van oeroude kooktechnieken en het werken met lokale bedrijven typeren onze duurzame menukaart.

Brasserie Buut werkt samen met de lokale producenten van: Landgoed Zuylestein. 

Frank Oosterom

Ons cateringbedrijf in Lopik is gespecialiseerd in lekker eten, met de focus op warm en koud buffet, all-inclusive barbecuegourmet en kerstpakket. 

IdeaalCatering wil het voor u zo gemakkelijk mogelijk maken. Dat doen wij door naast het leveren van complete pakketten, uw bestelling gratis te bezorgen en weer op te halen. Daarnaast doen wij ook de afwas voor u. Dit is nog eens Ideaal. Ook hebben wij een eigen partyverhuur en slagerij. Het vlees voor de catering wordt door onze eigen slager met aandacht en ambacht bereid. Ons motto is “Iedere bestelling is een feest”

Het bedrijf IdeaalCatering B.V. is opgericht in 2013, door de vrienden Adriaan Oskam en Frank Oosterom. Beiden werkten al jaren in de weekenden in de slagerij van Cor Oosterom in Lopik. Adriaan had net zijn opleiding tot boekhouder achter de rug en Frank was nog bezig met zijn studie bedrijfskunde. Het ondernemersbloed kruipt toch waar het niet gaan kan en samen kwamen ze op het idee om online, complete BBQ’s en buffetten aan te bieden. Dit bleek een succes en in 2015 zijn Keurslagerij Oosterom en IdeaalCatering gefuseerd. Cor, Adriaan en Frank hebben allemaal compleet andere kwaliteiten en achtergronden en juist die onderlinge verschillen zijn belangrijk om succesvol te zijn. Vakmanschap is onmisbaar als cateraar, maar ook marketing en commercie zijn hiervoor essentieel.

Ideaal Catering werkt samen met de lokale producenten van: Landgoed Zuylestein.